Welcome to Comuna Coroiesti, judetul Vaslui   Apasa pentru a asculta! Welcome to Comuna Coroiesti, judetul Vaslui Powered By GSpeech

Aparatul primarului

aparatul primarului

Primarul are in subordinea sa un aparat propriu ce comunica cu locuitorii comunei....

Citeste mai mult

Hotarari CL

hotarari cl

Hotararile CL sunt supuse votarii si se refera la buna functionare a comunitatii...

Citeste mai mult

Documente contabile

documente contabile

Aici va sunt prezentate bugetul, bilantul, rectificarile si alte acte privind banii comunei

Citeste mai mult

Declaratii de avere

declaratie de avere si interese

Aici gasiti declaratiile de avere si interese ale membrilor CL si functionarilor publici...

Citeste mai mult

Contact

contact

Printr-un singur click luati legatura cu noi privind problemele pe care le aveti

Citeste mai mult

Comuna Coroiesti, este strabatuta de drumurile judetene 243 Bsi E si de drumurile comunale DC 80, 80A si 81.Aceste drumuri sunt modernizate si pe ele se circula in conditii bune dar pe anumite portiuni trebuie luate masuri de refacere a imbracamintii.

Legatura intre satul resedinta, Coroiesti jos, si celelalte sate se face astfel:

-          Coroiesti jos- Movileni-drum judetean 243B- 4km ;

-          Coroiesti jos-Movileni-Mireni prin drum judetean 243B (4km) si drum comunal 8-6 km;

-          Coroiesti jos-Hreasca-prin drumul judetean 243B (4km) pana  la  Movileni si drum exploatare Movileni –Hreasca- 7km. Nu se poate circula pe vreme nefavorabila pe portiunea de drum de exploatare.

-          Coroiesti jos-Coroiesti sus prin drumul judetean 243B –3 km ;

-          Coroiesti jos-Pacuraresti-prin drum judetean 243B-5 km ;

-          Coroiesti jos-Chilieni-prin Coroiesti sus si Pacuraresti –drum judetean 243B pâna la Pacuraresti si drum comunal 81, Pacuraresti-Chilieni-2 km. Total  7 km. In localitatea Chilieni in centrul satului exista un pod de lemn ce traverseaza raul Pereschivul mic. Nu se poate trece decat cu atelaje fara incarcatura .

De asemenea satul de resedinta Coroiesti jos se leaga de DN 11 A prin drumul judetean 243E in lungime de 4 km facilitand astfel legatura mai usor cu municipiul Bârlad (25 km), si restul tarii. O alta  legatura cu municipiul Bârlad este prin comuna Ciocani pe drumul judetean 243B in lungime de 20 km.

In localitatea Coroiesti jos pe DJ 243B exista un pod de beton ce traverseaza paraul Pereschiv, avand o capacitate de trecere de 80 t. In localitatea Movileni  exista de asemenea un pod de beton ce traveseaza paraul Gemenii tot cu o capacitate de tecere de 80 t, iar prin satul Pacuraresti, paraul Pereschivul  mic este traversat de un pod din beton pe drumul comunal C81, cu o capacitate de trecere de 6 t.

Trama stradala a localitatilor comunei este cu drumuri de pamant, ceea ce le face impracticabile pe timp nefavorabil in conditiile unui  trafic rutier mai intens prin cresterea numarului mijloacelor de transport (de calatori si de marfa) sunt necesare lucrari ample de modernizare a drumurilor.

-cai de transport  feroviare- nu avem;

-cai de transport subteran-nu avem;

-cai navigabile-nu avem;

-retele de conducte magistrale-conducta de gaze naturale, cu o capacitate de 24 atmosfere ce vine din comuna Motoseni, judetul Bacau, traversand comuna prin localitatile Pacuraresti si Movileni  pe o lungime de 6 km. Nu exista statii de racordare la populatie.

Scroll to top
Apasa pentru a asculta! Powered By GSpeech